

Klinisch Psycholoog
Veerle Jacobs
Beste bezoeker, momenteel is er een AANMELDINGSSTOP.
Het spijt me dat ik je momenteel niet de nodige betrokkenheid kan bieden.
Personen die zich eerder hebben aangemeld staan op mijn wachtlijst en
worden systematisch gecontacteerd.
Dank voor je begrip en bedankt om te wachten.
Volgende websites kunnen je op weg helpen:
Regio Noorderkempen; www.psychologenkring29xx.be
Volwassenen; www.netwerksara.be
Kinderen; www.pangg0-18.be
Algemene voorwaarden
Dit zijn de algemene voorwaarden van de praktijk van klinisch psycholoog Veerle Jacobs, ingeschreven in K.B.O. met ondernemingsnummer 0866.875.637. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst en dienstverlening van Veerle Jacobs.
Beroepsethiek: Veerle Jacobs biedt professionele psychologische dienstverlening (ondersteuning en therapeutische begeleiding). Zij heeft een masterdiploma in de klinische psychologie en pedagogische wetenschappen en is geregistreerd bij de Psychologencommissie als erkend psycholoog, met visumnummer 315934 en erkenningsnummer 722105872. Zij volgt nauwkeurig de Deontologische Code voor Belgische Psychologen (www.compsy.be), vastgelegd volgens de Belgische Federatie van Psychologen (www.bfp-fbp.be).
Verder is Veerle Jacobs gespecialiseerd traumatherapeut, met name erkend Somatic Experiencing Practitioner. Zij volgde ook nog vele andere bijscholingen (zie website). Zij is aangesloten bij de beroepsverenigingen VVKP, BFP en SE International.
Confidentialiteit: Inhoudelijke en diagnostische informatie worden strikt confidentieel behandeld, tenzij voor onderlinge supervisie of intervisiedoeleinden en klinische vergaderingen met betrokken instanties zoals scholen of residentiële voorzieningen. Wanneer hiervan afgeweken wordt (vb. rapportering aan de behandelende arts/psychiater; rapportering aan de belangrijke ander (partner, ouders, …)), dient de cliënt steeds zijn mondelinge toestemming te geven. Enkel wanneer de cliënt zelf in gevaar is of een ander in gevaar zou brengen, heeft de hulpverlener het recht om zijn beroepsgeheim te doorbreken.
Recht op vrije deelname en aansprakelijkheid: Deelname is op vrijwillige basis en eigen verantwoordelijkheid. De cliënt(e) geeft zijn/haar toestemming om de professionele relatie te laten aanvangen. Zo wordt het recht op vrije deelname van de cliënt gegarandeerd. Cliënt behoudt met andere woorden het recht om de werkrelatie op elk moment in het proces te beëindigen. Indien de professionele relatie echter tot stand komt op vraag van een externe opdrachtgever die daartoe een wettelijke bevoegdheid heeft, is de toestemming van de cliënt niet vereist. Andere uitzonderingen op het recht op vrije deelname dienen zich aan wanneer de cliënt niet in staat is om een weloverwogen beslissing te nemen. Beslissingsbevoegdheden worden dan rechtstreeks overgedragen aan ‘direct betrokkenen’ of de wettelijke vertegenwoordigers, zijnde de ouders, partner, voogd of rechter.
Onverminderd de verplichtingen en verantwoordelijkheden van de klinisch psycholoog, blijft de cliënt zelf verantwoordelijk en aansprakelijk voor eigen beslissingen, acties of gevolgen daarvan.
Betaling en annulatievoorwaarden: De gehanteerde tarieven zijn transparant, overeenkomstig de website. Cliënt betaalt na elke sessie het afgesproken bedrag, met Payconiq, bankapp, cash of per overschrijving.
Bij betalingsmoeilijkheden dient de cliënt dit te melden en kan samen naar een oplossing gezocht worden zoals bv het achterstallige bedrag gespreid betalen. Achterstallige betalingen kunnen bijkomende kosten met zich meebrengen. Bij langdurige wanbetaling wordt een incassodienst ingeschakeld.
Indien je genoodzaakt bent een sessie te annuleren of te verplaatsen, kan dat kosteloos tot 24u voor aanvang, via sms, what’s app, telefonisch of per mail. Indien er niet tijdig wordt verwittigd, of wanneer de cliënt niet komt opdagen heeft de hulpverlener het recht om de consultatie aan te rekenen. Komt de cliënt te laat, dan wordt de duur van de sessie niet verlengd. De cliënt is alsnog het bedrag van de volledige sessie verschuldigd.
De psycholoog kan de begeleiding ook opschorten of ontbinden wanneer blijkt dat doorverwijzing naar aangepaste of andere gespecialiseerde hulp aangewezen is. De stopzetting en doorverwijzing wordt hierbij gemotiveerd en helder gecommuniceerd.
Cliëntendossier: De hulpverlener heeft het recht notities te nemen tijdens de consultaties en deze notities te bewaren in een dossier op een plaats die daarvoor bestemd is. De hulpverlener gaat hier zorgvuldig mee om en ook hierbij geldt het beroepsgeheim. De cliënt heeft het recht om zijn/haar elektronisch dossier in te kijken, maar niet mee te nemen noch te kopiëren.
Sluiten dossier: Indien een cliënt niet meer regelmatig op consultatie komt, zal zijn/haar dossier gesloten worden. De cliënt is nadien steeds welkom om de therapie terug te hervatten.
Deze algemene voorwaarden kunnen verschillen naargelang de situatie. Dit wordt dan onderling afgesproken.
